inte nu igen.

"Ska det börja om nu igen?" Det var min första tanke när jag vaknade i morse och magen var så orolig som den bara kan bli. Pulsen skenade och dunkade obehagligt i hela kroppen, oro oro oro!
Och ja, mycket riktigt så lägger magen av, igen. Det har hänt ett par gånger nu de senaste veckorna, och det är inte roligt alls.

Jag som hade klarat mig så bra, vad är det med våren som gör att min mage ballar ur? För jag brukar alltid må bättre under vintern, våren är alltid värst. Jag vet själv att jag har varit orolig den närmsta tiden, mina hormoner får verkligen min kropp att veta att den lever, känns som jag är inne i världens längsta PMS just nu, men jag vägrar fortfarande att utsätta min kropp för främmande saker som förstör den på mer sätt än vad det hjälper till med. Jag vet ju var min oro kommer ifrån, genom mina samtal med C så har jag fått massvis med teknik för att ta hand om min oro, forcera den ur kroppen och bygga upp mig själv. Emily version 2.0, ja, typ. Men ibland går det inte. Som i morse när  jag vaknade av den här känslan. Pang bom, klarvaken. Bara sådär. Och på en sekund så startas hela kroppen upp och ballar ur.

Jag kände på mig redan under gårdagen att det skulle bli en skitdag idag. Jag och älsklingen var på bio och min mage började krampa lite smått, och det höll i sig hela kvällen med kramper, lätt illamående och svullnad. kan ha berott på godiset jag åt, eller maten jag åt till lunch, det är det man aldrig vet, vad som triggar igång det. Men jag envisades och kämpade emot ( efter alla år så lär man sig tillslut hur man kan göra för att för stunden glömma bort problemen). Nackdelen är ju dock oftast att det kommer igen dagen efter. Vilket det ju gjorde. men tack och lov utan kramper, mer som knivhugg och brännande känsla.

Så här sitter jag nu, hemma och sjukskriven i två dagar. Jag vet själv hur otroligt trött jag blir efter en sån här pers. Kroppen behöver vila, jag behöver andas och lugna ner mig igen, starta om på nytt. Ännu en gång.

Men så slår det mig en tanke. Kan jag ha någon allergi som påverkar magen. Jag vet att jag läste någon artikel någonstans om att en viss slags gräsallergi kunde sätta sig på så vis att den påverkade magen. Ska man våga ringa vårdcentralen och få ta lite allergitester? Sist gick det ju inte alls, men kanske har bättre tur den här gången.