Man måste vara hård för att gilla Heavy Metal!

För ett ex antal veckor sedan så slog det mig att om man ska ha ha en viss musiksmak, så måste man tydligen se ut på ett visst sätt, eller?
Jag var nämnligen hos en killkompis som lite ursäktande frågade om det var ok att de lyssnade på Devildriver. Eh, ok, varför inte? Jo, för jag såg ju inte ut som någon som skulle kunna tycka om sådan musik. Heavy metal, med andra ord. Då måste man vara hård. Ha. HA HA HA!

Min musikresa började i slutet på högstadiet. Då var det BSB, Westlife, N´sync, Spice Girls och hela fadderuttan som gällde. Alternativt kunde man lyssna på hip hop, eller Eddie Meduza med, men sen fanns det inte så mycket annat som var ok att lyssna på. Jag minns väl den dagen jag slog på ZTV och möttes av Chester Benningtons nuna ( Sångare i Linkin Park), och den dagen släppte jag pojkband, tjejband och allt annat som jag inte ville lyssna på bakom mig. Även Silverchair och Staind föll mig i smaken på den tiden.

I ettan på gymnasiet lärde jag känna Mia, och hon introducerade mig för System of a down, I´ll niño, Slipknot, Marilyn Manson och en rad andra underbara band.
Det var även i den veva som jag fann min stora passion för HIM, en passion som jag inte fick dela med någon annan då det ansågs vara lite konstigt att lyssna på musik som hyllade döden ( men ok, det är inte vad det här inlägget handlar om)
Tack vare min syster fick jag även upp ögonen för The Distillers och därpå öppnades även en bana inom punk/hardcore punk upp sig.
När jag så sedan träffade Joel fick jag träda in i hans musikvärld, Metallica och Iron Maiden och ja, på den vägen är det.

Det som spelas i våra högtalare här hemma är nästintill uteslutande rock/hårdrock med alla dess genrer man kan tänka sig. Killswitch Engage, Devildriver, Iron Maiden, Metallica, Slipknot, Machine Head, Slayer, Volbeat, Avenged Sevenfold, Mötley Crüe, Marilyn Manson och HIM är ett litet urval av det som faller mig i smaken nu för tiden.

Jag är tjej, jag är en riktigt sminkjunkie och skulle lätt kunna hålla en diskussion om smink dagarna i ända bara för att det är något som intresserar mig, jag har en förkärlek för högklackade skor och söta klänningar, jag älskar kattungar och gulliga saker, ja det går så långt att jag faktiskt har tagit in färgglada kläder i garderoben OCH jag älskar musik - Hård musik, "skrik och gap" - musik som Mias syster skulle kalla det.

Det är något speciellt med musik som får pulsen att skena, som får fötterna att trumma i takt med musiken, som får aggresioner och ilska att flyga all sin kos. Jag säger däremot inte att jag uteslutande lyssnar på det, då min musiksmak är bred från Simon and Garfunkel till Kent, från Lars Winnerbäck till klassisk musik och så vidare.
Det viktigaste för mig är att musik väcker känslor och tankar, och just hårdrock har en alldeles speciell effekt på mig vad beträffar den punkten. Att sedan bli frågad om man lyssnar på sådan musik, på ett nedvärderande sätt, är för mig inte klokt.  
Musiksmak sitter väl absolut inte i utseendet, för bövelen!


Vilken överraskning!

Nej men, det här känns ju inte direkt nytt. Det snöar ute, igen. OCH jag har gått och blivit sjuk - igen!
Vet inte vilket som är mest frekvent, snön eller mina sjukdomar?

Än en gång får jag feber som gör mig gråtfärdig. Helt sjukt. Jag lipar aldrig så mycket som när jag får feber. Dessutom svettas jag som en gris, och det gör mig med ledsen, inte kul att lukta svett direkt.
Slog personbästa i rengöring igår då jag duschade på förmiddagen, sen åkte hem till mamma för att lämna över en tröja som skulle sys upp, sen hem igen och duscha än en gång då den lilla resan ner till Paradiset tog knäcken på mig ( och ja, jag körde bil dit. Och ja, det tog cirkus 15 minuter hela besöket...) Sen framåt kvällningen höll jag än en gång på att svettas ihjäl, så då blev det dags för en omgång i badkaret.

När Joel sen kom hem från jobbet så var han mer eller mindre tvingad att krama om mig resten av kvällen för att sympatisera med mig. Och självklart så sniffar han lite på mig, och utbrister:
" Eh, inte för att vara elak, men du stinker svett"
" Äru dum eller? jag har ju för fan duschat 2 ggr och badat en gång idag!" Snäser jag tillbaka
I smyg sniffar jag lite diskret på mig själv, och mycket riktigt, höger armhåla mår inte riktigt bra, men vänster däremot doftar citrus...
" Ok, du har rätt, jag glömde visst ta deo i båda armhålorna... "Snuff

" So save your breath, I will not hear. I think I made it very clear.
You couldn't hate enough to love. Is that supposed to be enough?
I only wish you weren't my friend. Then I could hurt you in the end.
I never claimed to be a Saint…
My own was banished long ago
It took the Death of Hope to let you go

So Break Yourself Against My Stones
And Spit Your Pity In My Soul
You Never Needed Any Help
You Sold Me Out To Save Yourself
And I Won't Listen To Your Shame
You Ran Away - You're All The Same
Angels Lie To Keep Control…
My Love Was Punished Long Ago
If You Still Care, Don't Ever Let Me Know
If you still care, don't ever let me know… "


Lite tips

Tänkte i det här inlägget presentera några underbara tidsfördriv, läs och njut!

♥ Hos
Din E hittar man sockersöta prylar, rosa drömmar och en sväng vardag. För att inte glömma söta bilder på den vackra bloggägarinnan och många kloka ord. att fröken E i verkliga livet dessutom är min bästa vän, och den mest fantastiska människa som man kan träffa, ja, det får man på köpet, helt enkelt ;)

♥ Vi gamla beautychicks har väl hängt med i Bjootisvängen, och jag hoppas även vi hängt med i Bjootis, eller Katta Kvacks nyaste blogg som bjuder på humor och vardag i en alldeles salig blandning. En mycket klok och vacker donna som inte bangar för att raka av halva håret, eller gå till affären med endast en sida av ansiktet täckt i smink. Läs, Läs!, LÄS!

♥ Att vi kvinnor håller trådarna i humorbloggarna är ju väldigt vanligt, men jag har hittat en humorblogg som ägs av en man. En man som dessutom inte är rädd för att överdriva gränserna mellan killar och tjejer. Som inte är rädd att skriva om 2 minuters runken, eller om dygnslånga fyllefester. Det här är en blogg helt i min smak, och förmodligen helt i din smak med.Men älskling, är du full?

Nattens upptäckt:
Kramp i vaden är inte kul. Särskilt inte när det håller på i två timmar till och från.
Att sedan inte att man är så kissnödig att man nästan spricker gör inte saken lättare då jag inte ens kom upp på benen.

Så vad göra?
Jo, väckte Joel som var aningens överförfriskad om vi säger så, och ber honom leda ( ehm.. vingla) mig in till toaletten. Och mitt i allt virrvarr av kramp och ledsagning så utbrister Joel:
"Nej men, Älskling, är du så full att jag måste leda dig in till toaletten?"

Har sovit cirka 4 timmar inatt, jag är sjukt trött idag. För att inte tala om hur öm jag är i vaden.


Jag har inga ord för att vi andas, tänker, känner samma sakJag hade en übermysig
helg hemma hos Erica i hennes nya lya.
Jag blir alltid lika imponerad över att hon lyckas hitta så stora lägenheter, big up for you stumpan ;)
Soffan saknades ju dock, men det gick ju lika bra att sitta på en stol/ ligga i sängen och snacka massa strunt.

Helgen gick väl mest i slöhetens tecken, med inslag av shopping ( åh, som jag saknat att shoppa!) och en tur på Palace, nykter! Det ska gudarna veta att jag inte är den som springer på nattklubbar och liknande i nyktert tillstånd ( det har nog faktiskt enbart hänt en eller två gånger innan), men vi hade kul ändå. Och nästa gång kanske vi till och med vågar oss upp på dansgolvet? ^^

Saknade Erica i samma stund som jag satte mig i bilen för att köra hem på söndagen, och det är ju för mig ett gott tecken, ett tecken på att personen i fråga är viktig för mig, mycket viktig och har en stor plats i hjärtat.
Tänk som vi skrattat nu i helgen, åt Ericas felformulerade mening, åt twilightparodierna som var ruskigt kul, åt killar som inte kan dansa, åt "travhästen", åt knasiga saker, och ja, åt att få vara tillsammans igen.

Nu har vi satt maxgräns på 2 månader, och vi måste ses inom den tidsramen. Ingen biddeal för er andra kanske? Men jobbar man olika helger, dag/natt så är det inte så lätt att parera ihop ett fungerande kompisschema. Jag menar, jag kan ju knappt få ihop en helg med Joel för bövelen.
Men vi löser det E, vi löser det alltid på något vis ♥
Ett inlägg om sås.

På jobbet i förra veckan utspelade sig återigen en spännande diskussion. Den här gången var det fråga om sås.
Jag hade ( gud förbjude) nämligen tagit med mig en matlåda bestående av isterband, potatis och lingon. MEN INGEN SÅS!

"Ska du verkligen äta det där, utan sås?" frågade någon
"Ja?"
Förstår inte riktigt grejen med sås, förstår inte att man orkar lägga energi på att fråga om jag ska ha sås till min mat? För någon månad sedan var morötter hypen. "Varför äter du morötter till maten, bantar du?" "Nej, jag gillar morötter. Punkt slut!"

Men åter till såsen. Kan någon förklara för mig vad fenomenet är? Ska man ha sås till isterband? Och vad för sås ska det vara isåfall? Räcker det inte med lingon? ( tydligen inte, GUD FÖRBJUDE!)
Jag har aldrig varit någon som kräver sås. Jag anser att en måltid smakar lika bra med sås, som utan, om inte bättre utan då jag allt som oftast blir kass av sås som är gjord på mjölkprodukter.

Att jag sedan lever ihop med en såsoman är ju en annan femma. Joel älskar sås, över allt annat på denna jord. Och jag kan sätta hela min lever på att han skulle kunna bada i sås och sedan äta upp den, bara för att han tycker det är så ljuvligt gott. Men på något vis kompletterar vi varandra rätt bra, för han får alltid välja sås, då jag inte bryr mig, och sen lever vi lyckliga i alla våra dagar. Typ.

Och finns det något som gör mig mer irriterad än frågor om varför jag inte äter sås, är när jag beställer mat och ber om " INGEN SÅS", och så får man in en tallrik med mat som simmar i sås ( det hände ungefär varannan dag när vi var på semester sist)

Men nä, nu ska jag gå och steka bacon och blodkorv. Ska man ha sås till det? Eller får man ta lingonsylt?


Antisåskvinnan och såsmannen. Är det inte kärlek så säg.


som en gris...

God middag!

 

Här sitter jag och svettas som en gris. Har känt mig allmänt dassig ett bra tag nu, och är helt ärligt inne på min 9e dag med huvudvärk nu. Igår var jag nere på vårdcentralen för att kolla upp så jag inte hade cancer eller liknande ( då allt blir cancer i mina tankar så fort det inte går över på en dag, typ) Men det var inte cancer, förmodligen spänningshuvudvärk. Men för säkerhetsskull så tömde de mig på blod ( 4 rööööör) och sedan blev jag hemskickad med orden att jag skulle knapra ipren/ibumetin, samt ringa sjukgymnast.

Ibumetin har jag nu knaprat sen igårkväll, men det hjälper inte, det är fortfarande en sådan monsterknäpp huvudvärk som härjar, och jag missade telefontiden till sjukgymnasten då jag hellre prioriterade att försöka sova ut då jag är så sjukt trött hela tiden.

Funderar på om jag ska hoppa in i duschen nu, för att sedan börja leta upp kläder som ska följa med mig till Kalmar i helgen? Ska ju äntligen hälsa på Erica igen. ♥

Beslut: nedlagt ärende.

Fick efter några månaders väntan äntligen beslutet från HSAN. Tyvärr var det ju inte särskilt positivt då ärendet läggs ner pga bristande bevis och att det inte uppfyller kraven för anmälan. Det är synd att det ska vara så förbannat svårt att få igenom en anmälan. Att det ska till att krävas så enormt mycket tid och engagemang, och för att inte tala om kunniga människor som kan hjälpa en ( inget som jag hade i mitt fall, har inte direkt så mycket slantar i plånkan att jag kan skaffa ett juridiskt ombud som hjälper mig).

Man läser ju nästan dagligen om fall där läkare och annan personal blir anmäld för felbehandling osv av patienter. Och säkerligen så är ju det deras sista utväg att just gå till de stora tidningarna för att få sin röst hörda, för att få ett acceptabelt beslut. Nu menar jag inte på att mitt fall var i sådan grad att jag skulle gå till tidningarna med det, men det är ju fel som har begåtts i vården, och det är så många fel, men som jag inte kan anmäla just på grund ut av att jag saknar identitet på de flesta som har gjort felen.

Jag har fått negativ kritik om att jag anmäler mitt fall till HSAN, där det menas på att det är synd om sköterskorna, att de är så stressade. Jag vet att det är stressigt på lasaretten, jag har själv haft praktik där och stressat runt. MEN, jag anser inte att stress ska kunna försvara det som jag blev utsatt för, absolut inte! De har klara rutiner på ett sjukhus för vad som ska ske vid en utskrivning, och i mitt fall så följdes inte de rutinerna, och därav uppstod felet. Ser sköterskan att jag varken kan gå, stå eller sitta upp, samt att jag är så smärtpåverkad att jag gråter, och dessutom inte kunde äta, ja då anser jag att det är tecken nog för att inte bli utskriven.

Men nu orkar jag helt ärligt inte kämpa mer med den här anmälan, och jag borde kanske ha lyssnat när man fick höra om hur stark psykiskt man behövde vara för att klara det. Men man vill ju så gärna att rätt ska vara rätt. Inte ska man väl behöva hålla käften bara för att man anser att man inte klarar anmäla och vinna?